Concept ACT

Conceptul ACT (pronunțat cum se scrie) a fost creat de mine în scopul creșterii bunăstării sociale prin schimbările pozitive aduse de fiecare persoană în viața personală și a celor dragi.

ACT nu e un curs clasic de dezvoltare personală, deși presupune creștere. Nu e nici grup de terapie, deși poate avea efecte terapeutice. Nu e acel grup în care participanții își psihologizează experiențele vieții în baza unor teorii dubioase. Mă delimitez de pseudoștiință, practici oculte și psihologia aiuristică.

Grupul ACT e prilej pentru cultivarea unei atitudini empatice, de acceptare, dar și orientată pe acțiuni concrete. ACT poate deveni un proiect personal. Fiecare membru al grupului poate învăța:

  • să-și regleze emoțiile și gândurile dificile;
  • să facă alegeri sănătoase și în acord cu valorile alese;
  • să lucreze la schimbări comportamentale, la noi obiceiuri, să cultive un nou stil de viață;
  • să își asume noi angajamente orientate de scopuri valoroase.

Numele ACT provine din cuvântul ”activ” cu referire la angajament și acțiune responsabilă, nu în somnolență, într-o stare mediocră psihologic, ci la o viață conștientă, cu deschidere la experiență – MINDFULNESS și la un nivel superior de vitalitate. ACT are o metodologie inspirată în parte din modelul ACT sau terapia prin acceptare și angajament. Altă parte are rădăcini în știința psihologică.

În grupul ACT, oamenii învață și cresc psihologic împreună indiferent de vârsta cronologică. Grupul reprezintă un bun prilej în care am grijă ca ei să facă acele schimbări dorite. Experiența ACT implică umorul spontan, ludicul și creativitatea.

ACT e un curs orientat către oamenii care vor să lucreze cu principii și informații de psihologie (de calitate superioară) ca să aducă schimbări pozitive în viețile lor și a celor dragi. Dacă tu dragă cititor sau cititoare ești unul dintre acești oameni, îmi poți scrie un email pentru detalii organizatorice (la adresa din pagina contact). Dacă ai alte priorități, am rugămintea să înaintezi acest mesaj către alte persoane. Îți mulțumesc anticipat.

ACT se derulează de două ori pe an.

Înscrierea se face prin înregistrare și rezervare de loc. În acest sens, îmi vei scrie un email de intenție (vezi pagina contact) și voi reveni cu răspuns cel târziu a doua zi.