NOUL ACT, a șaptea ediție, 2018-2019

Conceptul ACT (pronunțat cum se scrie) a fost creat de mine în scopul creșterii bunăstării sociale prin schimbările pozitive aduse de fiecare persoană în viața personală și a celor dragi.

ACT nu e un curs clasic de dezvoltare personală, deși presupune creștere. Nu e nici grup de terapie, deși poate avea efecte terapeutice. Nu e un grup în care oamenii își descoperă ”sinele” – un concept. Nu e acel grup în care participanții își psihologizează experiențele vieții, atribuindu-le sensuri dubioase.

ACT devine un proiect personal în care membrii grupului învață:

  • să-și regleze emoțiile, să ia decizii;
  • să lucreze la schimbări comportamentale, la noi obiceiuri, să cultive un nou stil de viață;
  • își asumă noi angajamente orientate de scopuri valoroase.

Numele ACT provine din cuvântul ”activ” cu referire la angajament și acțiune responsabilă, nu în somnolență, într-o stare mediocră psihologic, ci la o viață conștientă, cu deschidere la experiență (”mindfulness”) și la un nivel superior de vitalitate. ACT are o metodologie inspirată în parte din modelul ACT sau terapia prin acceptare și angajament. Alte părți au rădăcini în știința psihologică și filosofie existențială.

În grupul ACT, oamenii învață și cresc psihologic împreună indiferent de vârsta cronologică. Grupul reprezintă un bun prilej în care am grijă ca ei să descopere lucruri utile și practice dar nu în acel limbaj prolix sau ”de lemn” de facultate neaoșă, ci într-o formă digerabilă (dar nu trivială) din care nu vor lipsi umorul spontan, ludicul și creativitatea.

ACT e un curs orientat către oamenii care vor să afle și să aplice cunoștințe și principii de psihologie (testate empiric) ca să aducă schimbări pozitive în viețile lor și a celor dragi. Dacă tu dragă cititor sau cititoare ești unul dintre acești oameni, îmi poți scrie un email pentru detalii organizatorice (la adresa din pagina contact). Dacă ai alte priorități, am rugămintea să înaintezi acest mesaj către alte persoane. Îți mulțumesc anticipat.

Pentru alte detalii, îmi poți scrie (vezi pagina contact) și voi reveni cu răspuns cel târziu a doua zi.